Digitaal magazijnbeheer: magazijnopmetingen met behulp van Zippcube

MDO Group biedt de perfecte oplossing voor nauwkeurig digitaal magazijnbeheer met behulp van de geavanceerde Zippcube dimensiescanner. In samenwerking met logistiek consultancybedrijf ASD Coddens hebben we voor drie tevreden klanten uitgebreide magazijnopmetingen uitgevoerd. 

Nauwkeurige masterdata voor optimaal magazijnbeheer

Nauwkeurige masterdata voor optimaal magazijnbeheer

Voor sommige bedrijven ontbreekt het aan essentiële masterdata van hun magazijnartikelen, met name type verpakking, gewicht (gram) en afmetingen (lengte, breedte en hoogte). Dit vormt een uitdaging bij het plannen van toekomstige activiteiten. Gelukkig biedt onze Zippcube dimensiescanner een snelle en betrouwbare oplossing. 

Onze klanten hadden diverse doelen voor ogen bij het verkrijgen van deze masterdata. Eén klant wilde een efficiëntere verpakking en transport van hun goederen realiseren. Een andere klant wilde aankoop van nieuwe opslagsystemen afstemmen op de verkregen data. En tot slot had een klant plannen voor de bouw van een geheel nieuw magazijn en wilde graag weten hoeveel ruimte er exact nodig was voor goederen én opslagsystemen. 

Stappen naar automatisering van het magazijn

Stappen naar automatisering van het magazijn

Met de Zippcube dimensiescanner zet u ook de eerste stappen naar de implementatie van een automatisch magazijn. Nauwkeurige afmetingen zijn essentieel voor een optimale indeling, vooral bij de implementatie van een verticaal liftsysteem. Het is geen toeval dat onze klanten ook streven naar maximale automatisering van hun magazijnprocessen. 

Onze verhuurdienst van de Zippcupe dimensiescanner

Onze verhuurdienst van de Zippcupe dimensiescanner

Bij MDO Group bieden we de perfecte oplossing voor uw digitaal magazijnbeheer: de Zippcube dimensiescanner. Met onze verhuurdienst kunt u de scanner huren en nemen wij alle opmetingen voor onze rekening. Daarbij leveren we niet alleen de scanner, maar ook handige accessoires zoals een referentieweegschaal, barcodescanner, beschermhoes, mobiele toepassing van de scanner en een foto-module. De huurperiode bedraagt minimaal 1 maand, zodat u voldoende tijd heeft om uw magazijn op te meten en de benodigde gegevens te verkrijgen. Ons ervaren team staat voor u klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces. 

Alles-in-één oplossing voor magazijnopmetingen

Alles-in-één oplossing voor magazijnopmetingen

Bij MDO Group gaan we verder dan alleen het aanbieden van de Zippcube dimensiescanner. Wij zorgen ervoor dat alle opmetingen professioneel worden uitgevoerd. Bovendien bieden we de mogelijkheid om een inventaris (stocktelling) te laten uitvoeren. Ons team registreert alle gegevens in uw voorraadbeheersysteem (ERP/WMS) en neemt zelfs stockfoto’s van uw magazijnartikelen. Zo beschikt u niet alleen over de masterdata van uw voorraad, maar ook over visueel materiaal voor intern gebruik en herkenning van onderdelen. Heeft u een uitdaging voor ons op het gebied van (digitaal) magazijnbeheer, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen bespreken we graag de mogelijkheden. 

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?