Aanrijdbeveiliging en Roosters

Bij het hebben van een magazijn is het van belang dat het magazijn verzekerd is van een veilige omgeving. Bij MDO Group weten wij dat als geen ander. Daarom bieden wij verschillende producten aan om deze veiligheid te garanderen. Zo kunnen klanten bij ons terecht voor aanrijdbeveiliging en roosters. Ontdek de mogelijkheden voor aanrijdbeveiliging en roosters voor uw situatie.

Verschillende type <span>roosters?</span>

Verschillende type roosters?

MDO Group biedt verschillende type roosters aan voor uw opslagsystemen. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen draadroosters en persroosters. Beide type roosters kunnen echter zeer flexibel vormgegeven worden. Zowel het maasbeeld als het type materiaal, de hoogte en dikte van de draagstaven kunnen variëren én aangepast worden aan uw noden. Deze specifieke roosters kunnen gemonteerd worden als doorvalbeveiliging en/of als draagrooster.

Vertel ons uw wensen voor uw rooster en wij zorgen voor een rooster op maat. Hierbij kunt u denken aan specifieke draagkracht, maaswijdte, grootte, en ga zo maar door. Wij passen het rooster aan op uw wensen om een oplossing op maat te vinden.

Persroosters

Persroosters

Een persrooster is een raster dat bestaat uit draagstaven en vulstaven . De draagstaven zorgen voor de draagkracht van het rooster, de vulstaven zorgen voor de raamstructuur. Bij een persrooster worden de vulstaven, in de regel gemaakt van koudgewalst platstaal, in de tevoren uitgestanste draagstaven geperst.

De belasting van een rooster wordt bepaald door het krachtenspel van overspanning, draagstaven en mazenpatroon. Meer overspanning geeft meer doorbuiging en dus een lagere belasting. Een dichter mazenpatroon geeft meer draagstaven per rooster en maakt daarmee een hogere belasting mogelijk.

Om deze roosters te bevestigen in uw palletstellingen of andere opslagsystemen kunnen verschillende type klemmen gebruikt worden, zoals een enkele of dubbele klem B (zadelklem) of een schietboutbevestiging. 

Draadroosters

Draadroosters

Draadroosters zijn roosters die bestaan uit verticale en horizontale stalen draden die elkaar kruisen en verbonden zijn. Deze doen vaak dienst als legbord of als doorvalbeveiliging. Onze draadroosters worden op maat gemaakt om te voldoen aan de behoeften van elk afzonderlijk project. U krijgt precies wat u nodig hebt - afmetingen tot op de millimeter en draagvermogen tot op de kilogram. 

Draadroosters worden vaak gebruik in palletstellingen. Per ligger kan er gekozen worden voor een oplossing van 1, 2 of 3 stukken per balkbreedte. Voor een ligger van bv. 2700 mm kan je kiezen voor 2 draadroosters van 1340 mm of voor 3 roosters van 890 mm breed. Naargelang uw wens kan je ze gebruiken voor verschillende configuraties of doeleinden. Bovendien kunnen we ze aanpassen aan verschillende liggertypes én kaderdieptes.

Het gaasdek kan een watervalrand, een rechte rand of een opstaande rand hebben. Een opstaande rand fungeert als een terugloopblokkering, dus het is een ideale manier om ervoor te zorgen dat dozen niet vallen als ze worden geduwd.

Je kunt speciale scenario's berekenen in functie van het aantal palletvoeten (2 of 3), de positie van de pallet (gedeeltelijk of niet op de balk), de positie van de palletvoeten (horizontaal langs de balken of verticaal) en het aantal pallets of dozen.

Het gaasdek heeft een speciaal ontwerp met steunbalken aan de onderkant die op 2,5 mm van elke balk zijn ontworpen, waardoor ze extreem stabiel zijn. Je kunt ook steeds het gaasrooster aanpassen als je kleine losse goederen wilt opslaan.

<span>Welke types aanrijdbeveiliging</span> biedt MDO aan?

Welke types aanrijdbeveiliging biedt MDO aan?

In ieder magazijn is veiligheid een cruciaal onderdeel. Wanneer u gebruik maakt van verschillende voertuigen, zoals een heftruck in uw magazijn, wilt u natuurlijk dat zowel mensen als uw goederen beschermd én beveiligd worden tegen aanrijding. Met een aanrijdbeveiliging beveiligt én beschermt u mensen en materialen tegen een aanrijding door voertuigen, zoals een heftruck, auto, vrachtauto of ander rollend materieel. Bij MDO Group zorgen wij ervoor dat uw magazijn optimaal beveiligd en beschermd is. Wij leveren verschillende types aanrijdbeveiliging voor in uw magazijn aan, zowel in kunststof als in staal. Bij MDO Group kunt u terecht voor montage van verschillende types, zoals vangrails, stootpalen, beschermbeugel, staalplaat, kolombescherming en nog méér.

Van losse aanrijdbeveiliging paal <span>tot vangrails</span>

Van losse aanrijdbeveiliging paal tot vangrails

Om risico’s in uw magazijn te voorkomen is het van belang dat uw magazijn een veilige omgeving heeft. Door middel van aanrijdbeveiliging zorgt u hiervoor. Van een losse aanrijdbeveiliging paal tot vangrails, hoek- en stijlbeschermingen. Bij MDO Group kunnen wij u voorzien van verschillende types aanrijdbeveiliging zodat u en ieder ander die uw magazijn betreed, beschermd zijn tegen aanrijdingen.

Waarom is aanrijdbeveiliging in een magazijn zo <span>belangrijk?</span>

Waarom is aanrijdbeveiliging in een magazijn zo belangrijk?

Bij een magazijn is het van belang dat het een risicovrije plek is. Bij MDO Group weten wij dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Met de aanwezigheid van aanrijdbeveiligingen in uw magazijn zorgt u ervoor dat de alertheid van uw personeel en anderen wordt behouden. Daarnaast zorgt aanrijdbeveiliging ook voor de bescherming van uw voertuigen. Een aanrijdbeveiliging zal in het geval van een botsing de omvangrijke schade aan het voertuig en alles waar het mee in contact komt én het risico op lichamelijk letsel verkleinen. Het is daarom ook een essentieel onderdeel van uw magazijn.

Kenmerken van onze <span>aanrijdbeveiliging voor stellingen</span>

Kenmerken van onze aanrijdbeveiliging voor stellingen

De aanrijdbeveiligingen van MDO Group is niet zomaar een beveiliging. De beveiliging zijn zichtbaar voor iedereen die zich in het magazijn bevindt. Dit komt door de opvallende kleuren van de aanrijdbeveiliging, zoals bijvoorbeeld een fluorescerend veiligheidsvestje. Doordat deze beveiliging voor iedereen zichtbaar is, wordt de kans op ongevallen drastisch verminderd. Daarnaast is het snel zichtbaar wanneer er schade gemaakt is.

Proces installatie <span>aanrijdbeveiliging </span>

Proces installatie aanrijdbeveiliging

Om de veiligheid van uw magazijn en personeel te garanderen, nemen wij u graag mee door ons proces omtrent de installatie van aanrijdbeveiliging in uw magazijn. 

1. Bij MDO Group vinden wij een persoonlijke klik belangrijk. Daarom maken wij graag persoonlijk kennis met uw bedrijf en bespreken we de mogelijkheden met u door.

2. Vervolgens kom wij graag bij u langs om te bepalen welke aanrijdbeveiliging geschikt is voor uw situatie.

3. Nadat wij uw magazijn hebben bekeken en de wensen hebben doorgesproken, komen wij bij u terug met een duidelijke én eerlijke offerte over de aanrijdbeveiliging.

4. Voordat wij aan de slag gaan met het plaatsen van de aanrijdbeveiliging, moeten wij ervoor zorgen dat de locatie ook klaar is voor de plaatsing. Daarom zullen onze experts aan de slag gaan met grondige werfvoorbereiding.

5. Om er zeker van te zijn dat uw magazijn goed beschermd is, zullen onze experts na het plaatsen uw aanrijdbescherming evalueren.

Waarom kiezen voor <span>aanrijdbeveiliging en roosters</span> van MDO?

Waarom kiezen voor aanrijdbeveiliging en roosters van MDO?

Wanneer u écht zeker wilt zijn van een veilige omgeving in uw magazijn, is het slim om te kiezen voor de aanrijdbeveiliging en roosters van MDO Group. Met onze aanrijdbeveiliging en rooster zorgen wij er namelijk voor dat uw magazijn optimaal beschermd én beveiligd is voor zowel aanrijdingen en doorvalgevaar. Om doorvalgevaar nog meer te voorkomen kunt u ook kiezen voor onze veiligheidsnetten en gaaswanden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Proces van <br><span>MDO</span>

Proces van
MDO

  • 1 Kennismaking met de klant

  • 2 Bezoek ter plekke

  • 3 Duidelijke offerte

  • 4 Grondige werfvoorbereiding

  • 5 Professionele uitvoering

  • 6 Eindevaluatie

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?